Dat ze bij KPN van de omgekeerde wereld houden is mij inmiddels duidelijk. Het bedrijf schrijft zelf in een brief dat het een betaling ontvangen heeft en vraagt vervolgens aan de klant om te bewijzen dat die betaling ook gedaan is. Een senior medewerker klachtbehandeling ontkent zelfs, dat die betaling gedaan is. Van communicatie hebben ze bij KPN geen kaas gegeten. Dat blijkt ook weer uit het volgende staaltje. Op 11 december 2010 schreef ik een brief aan de directie. De inhoud was als volgt:
Geachte Heer/ Mevrouw,
Uw brief van 7 december met het bovenvermelde kenmerk ( briefnummer) heb ik ontvangen.
Het kost uw klanten nog enige moeite u terug te schrijven, omdat het kennelijk tot uw klantenservice behoort om op uitgaande post geen adres te vermelden, waarnaar terug gereageerd kan worden.
Uw brief beschouw ik als de derde belediging van het normale mensenverstand deze week.
Ik ga niet uit de doeken doen wat er allemaal gebeurd is. Dat kunt u - als u wenst – nalezen door via de website www.maconsult.nl de link naar blog te volgen.
Daar heb ik wat gratis reclame voor uw organisatie gemaakt.
Wel sluit ik te uwer informatie uw schrijven van 26 november jl. bij, waarin u meedeelt van mij een betaling ad € 63,59 ontvangen te hebben, waarmee u geen raad weet.
Alle telefonische pogingen mijnerzijds om tot het gezonde mensenverstand van uw medewerkers door te dringen hebben geen resultaat opgeleverd. Ze leiden slechts tot steeds verdergaande arrogantie en brutaliteit.
Ik ben klaar met uw bedrijf. Mijn abonnement zal in maart 2011 niet verlengd worden, want ik zeg het bij deze tegen de eerstkomende datum op. Of u mij nog aansluit en wat u verder nog allemaal aan dreigementen uit wil voeren, laat ik graag aan uw welwillende wijsheid over.
Vriendelijke groeten,
De medewerker klachtbehandeling heeft deze brief vandaag, 25 januari 2011, ontvangen.
Hij is boos. Vandaag kreeg ik ook een brief van de Stichting Preventel. KPN was zo vriendelijk mij daar te registreren als wanbetaler. Ik ben dus ook boos. Maar dat was al duidelijk.
De medewerker klachtbehandeling, S.H. zullen we hem noemen want van bepaalde mensen mogen publiekelijk enkel de initialen vermeld worden, schreeft mij vandaag een mailtje met de volgende inhoud:
Geachte heer Van Dijk,
Vandaag 25 januari 2011 heb ik uw brief van 11 december 2010 ontvangen.
Hierin verwijst u naar uw Blog op uw website.
Ik wil u vriendelijk verzoeken om mijn persoonlijke gegevens te verwijderen uit deze Blog.
Hiermee bedoel ik mijn naam, e-mail adres, telefoonnummer en werktijden.
Indien u deze gegevens niet wil verwijderen ben ik genoodzaakt verdere stappen te ondernemen.
Alvast bedankt voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
Een bedrijf, waarin de cultuur is dat klachten serieus genomen worden, zal er alles aan doen om het de klant zo eenvoudig mogelijk te maken een eventuele klacht kwijt te kunnen. Deze medewerker klachtbehandeling daarentegen wenst anoniem te blijven en zo onbereikbaar mogelijk. Dat is logisch. Want de klant moet eerst langs een callcenter zien te komen, zodat er aan de klacht nog wat geld verdiend kan worden.
Ik heb mijn blog van enige tijd geleden aangepast. Die vermeldt nu nog slecht initialen en het telefoonnummer van de heer S.H. heb ik ook verwijderd.
Ik heb intussen ook twee facturen van KPN ontvangen vanwege vroegtijdige beeindiging van het abonnement. Twee! Een voor een telefoonnummer, dat ik nooit gehad heb en waarvoor van mijn rekening nooit een factuur betaald is.
Daarover heb ik maar weer een brief gestuurd aan de directie in Den Haag. Deze keer aangetekend. Het zal wel weer enige tijd vergen voor de medewerker klachtbehandeling, die waarschijnlijk in Groningen zit, die ontvangt.