Monday 26 September 2011

Het Neutrino en boodschappen uit de toekomst

Het neutrino is , mocht u het nog niet weten, een heel, heel klein subatomair deeltje, dat sneller schijnt te zijn dan het licht en zich van materie vrijwel niets aantrekt . Sinds Einstein gaan natuurwetenschappers, en in hun kielzog ook gewone stervelingen, ervan uit dat niets sneller is dan het licht. Nu lijkt het erop, dat de relativiteitstheorie ( u weet wel: E=MC²) zelf relatief is. De bollebozen van het Europees Centrum voor Kernonderzoek, op zijn Frans afgekort CERN, kunnen het zelf bijna niet geloven. Als het waar zou zijn betekent het dat we in theorie boodschappen aan het verleden kunnen geven. We zouden bijvoorbeeld tegen de regeringsleiders van Europa kunnen zeggen, dat hun getreuzel geleid heeft tot een wereldcrisis en dat ze er wijzer aan gedaan zouden hebben om veel nationale soevereiniteit aan de Europese Unie over te dragen, er een politieke unie van te maken, met een echte president en een echte regering, gecontroleerd door een parlement.. Helaas zijn de geleerden het er nog niet over eens of het door het neutrino mogelijk zal zijn de loop der geschiedenis te beïnvloeden.

Robert Dijkgraaf, de president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen stelt, dat – als de waarneming van het CERN klopt – ons begrip van tijd niet meer geldig is en verwacht, dat het een grote puinhoop zal worden. Hij zegt er niet bij wat. Wetenschappers weten niet, evenmin als gewone stervelingen, wat ze niet weten. Maar ze zouden kunnen weten, dat het al een puinhoop is. Daar is geen boodschap uit de toekomst met behulp van het neutrino voor nodig.

Zo kwam ik er dit weekend min of meer toevallig achter, dat het Liberty Plaza in New York al een dikke week bevolkt wordt door betogers met het motto #OccupyWallStreet. De heldhaftige cops van 9|11 spuiten nu pepperspray in de ogen van vreedzaam demonstrerende dames. De New York Times zwijgt de gebeurtenissen dood. En onze correspondenten zitten evenzeer te slapen. Geen woord in de krant, geen beeld in het journaal. Gebeurt zoiets in Tunesië, Egypte, Syrië of Libië, dan zit de verzamelde pers er boven op. In het westen wordt dit niet meer opgemerkt, laat staan serieus genomen. Daar is toch al democratie en er wonen alleen maar mensen, die het veel te goed hebben om nog ergens voor op de been te komen. Ja, wat Grieken en een paar Italianen, omdat ze teveel moeten bezuinigen. Maar dat waait wel weer over. Zo mist de wereldpers het ontstaan van de Global Revolution, die binnenkort overwaait naar het Damrak, dat omgedoopt zal worden tot Plein van de Vrijheid.

Het neutrino kan wellicht uitkomst bieden, waar de media het af laten weten, door vanuit de toekomst aan de wereldbevolking te laten weten, dat er nog hoop is. De ‘verwende, op hun luie reet rustende’ jongeren van de wereld , te beginnen in de USA, zullen de verantwoordelijkheid voor de toekomst van de wereld overnemen van de oude, zelfgenoegzame, vastgeroeste garde. Ze zwijgen niet langer, komen in actie en wijzen de echt schuldigen aan. Banken ,beleggers en schuldenmakende regeringen, die elkaar – uit puur eigenbelang - in een ijzeren greep houden, een greep waar het overgrote deel van de wereldbevolking het slachtoffer van zal worden, tenzij de mensen van de Global Revolution beweging dat weten te verhinderen. Op naar het Damrak!