Wednesday 15 February 2012

Radicaal narrig

Voordat morgen de Weiberfassnach losbarst en tot woensdag niemand aanspreekbaar is kunnen we het nog even hebben over enkele serieuze onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld het feit dat het internet zich ontwikkeld heeft tot een kraamkamer voor radicale jihadisten, mensen die bereid zijn aanslagen te plegen tegen de ware vijanden van de islam. Nou is dat niet zo opmerkelijk. Wie naar de wereld van vandaag kijkt radicaliseert vanzelf. Ik kom vrijwel dagelijks op Twitter berichten tegen van mensen die onze regering liever gisteren dan vandaag via een staatsgreep naar de maan zouden willen schieten. Om van de Grieken en de Italianen maar helemaal te zwijgen. Die staan al op straat, terwijl wij kennelijk nog kunnen volstaan met vanachter de computer een beetje stennis te maken. Wie gezien heeft hoe Goldman Sachs uit puur winstbejag de wereld met financiƫle derivaten de vernieling in geholpen heeft zal alle bankiers onmiddellijk mee willen laten reizen. Die hebben immers bewezen geen scrupules te kennen en worden als dank voor de bewezen diensten ook nog eens met miljarden overeind gehouden. Onze leiders plukken onze veren en steken ze de bankiers in hun achterste. Om narrig van te worden.

We kunnen het ook nog even hebben over het feit dat je als normale burger ongeveer 16 jaar tegen de overheid moet procederen om je gelijk te krijgen. Fouten toegeven blijkt voor menig overheidsdienaar en bedrijfsplukker nog steeds een van de moeilijkst op te brengen deugden. Over het zelf herstellen van die miskleunen zullen we maar zwijgen. Ik probeer me voor te stellen wat die Maastrichtenaar die in 1995 zijn rijbewijs als gestolen opgaf en al ( ! ) in 1997 een nieuw kreeg tot gisteren meegemaakt moet hebben. De staat vergat zijn oude rijbewijs ongeldig te maken. Er werden een dikke 1700 auto’s op dat oude rijbewijs geregistreerd zonder toestemming van de ( voormalige ) eigenaar ervan en zonder dat ook maar een van die slaapkoppen argwaan kreeg. Wel bleken ze in staat om alle verkeersboetes en belastingaanslagen naar hem op te sturen, hem zijn uitkering af te nemen omdat hij meer dan 1700 auto’s bezit en hem op te laten draaien voor de schade door ongelukken met die auto’s . Hoe de man ook probeerde de fout recht te zetten, niets mocht baten. En uiteindelijk moet dan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens eraan te pas komen om een onze overheid tot luisteren te bewegen. Zou je daar niet narrig of misschien zelfs radicaal van worden?

En helemaal narrig word ik van het bericht dat Deetman nu ook het eventuele misbruik van meisjes en vrouwen door de RK Kerk gaat onderzoeken. Zijn eerste onderzoek was weliswaar niet specifiek op jongens gericht, maar zijn commissie meent nu toch dat het goed is nog even specifiek naar de dames te kijken. En mijn favoriete minister gunt hem die klus wel. Maar dat was altijd al een slaapwandelaar. Werk hebben is niks, werk houden is de kunst. En dat terwijl de parochies en dus de kerk steeds meer moeite heeft de financiƫle eindjes aan elkaar te knopen, omdat wij niet meer ter kerke gaan en de collecteschalen niet meer vullen met levend geld. Dus, waarde narren, allemaal zondag naar de carnavalsmis en minstens het geld van twee bier op de collecteschaal! Er is nog maar een redding voor ons allemaal: Radicaal narrig worden en de kerk redden , want van de staat hebben we niets meer te verwachten. Met de carnaval voor de deur is de tijd er rijp voor. Alaaf!