Tuesday 27 December 2011

Donkere dagen rond kerst

De kerstdagen zitten er weer op. Het grootste deel van het volk heeft, ondanks de crisis, in de schoot van de familie het buikje weer goed vol gegeten. De helft van alle vakantiegangers bleef in eigen land , dus de bungalowparken zaten vol en organiseerden grote kerstparty’s. De kerken zaten, ondanks hun crisis, ook weer eens vol en de nachtmis werd evengoed op tv uitgezonden. De sneeuwvluchtelingen moesten tot grote hoogten stijgen om aan hun gerief te komen. André Kuipers vierde kerst op nog grotere hoogte met een Santa Claus ( Sinterklaas ) liedje en liet en passant nog even weten dat de waargenomen vallende sterren brokstukken van zijn raket waren, die bij hun terugkeer naar de dampkring op een haar na een passagiersvliegtuig misten. Sorry, niet alles valt te berekenen.

De Maya’s hebben met hun nauwkeurige tijdmeting wel uitgerekend dat het tijdperk van de vierde zon eind volgend jaar, ergens tussen 21 en 23 december, eindigt. Er volgt een nieuwe lange periode van 26.000 jaar en een eerste korte van 5.200 jaar. De volgende kerst wordt derhalve een spannende. We verkeren nu al in de overgangsfase tussen vierde en vijfde zon. Transitie. De overgang gaat gepaard met chaos, sociale onrust, wereldwijde milieurampen en oorlog. Goede vooruitzichten voor het nieuwe jaar dus. Op 21 december 2012 komt ons zonnestelsel op één lijn te staan met Hunab K'u, het centrum van de Melkweg, de plaats die de Maya's de kosmische baarmoeder noemen. Technisch ontstaat er dan een soort nultoestand in de draaiingen van de elektromagnetische velden van ons zonnestelsel, die drie dagen zal duren. Drie dagen waarin het stil en donker zal zijn, donkere dagen rond kerst. En dan zijn we in het jaar 0 van de vijfde zon. De 25ste december 2012 is er daarom pas echt sprake van een nieuwe geboorte., een nieuwe schepping.
We moeten nu eenmaal door het dal om op de berg te komen. Geniet dus van het leven, zo lang als het nog kan om met Sjef Diederen te spreken.
http://youtu.be/fxTwdTfFlg0